Jeg er også en af dem - en mor, der er træt!

Små (selv)forkælelser #2

Det er ikke fordi, at det har skortet på små situationer eller hverdagsglimt, som jeg ville kategorisere som en af de selvforkælelser, jeg tidligere har nævnt her. Men det har til gengæld skortet gevaldigt på overskud, tid og energi, nu jeg er startet på arbejde. Og så må jeg ærligt indrømme, at jeg sammen med trætheden måske ikke har prioriteret så meget skriveri herinde. For jeg vil jo gerne gøre det ordentligt – og have tid til, at det, der skrives om, giver mening. Og, at man kan mærke mig, der sidder her bag ved skærmen og skriver.

Men, i weekenden oplevede jeg noget, hvor bare tanken om det, kan give et lille smil på læben. Det var udsøgt, lækkert, smagsfyldt og en lille smule peberet. Det er vist godt opsummeret.

M, C og jeg var i sommerhus. Vores eget sommerhus. Et sted, der giver os ro og plads til afslapning og en ordentlig mængde hygge Og hvor vi er ekstra gode til at forkæle os selv med mad og drikke. Hvor både C og jeg kan glæde os til aftentid, hvor vi kan smide os på sofaen foran “Barnaby” eller en anden af DR’s evindelige britiske krimiserier (jaja, der er ikke så mange valgmuligheder i TV sådan et sted) og nyde et eller andet godt. Ofte noget sødt og usundt, som det er bedst. Det er selvforkælelse for os, at vi tillader os det. Især i weekenden – så det bliver noget særligt at hygge om.

Og i sidste weekend faldt vi altså over noget af den gode slags. I den lokale brugsen, tæt ved sommerhuset, støtter de en lokal virksomheds iværksætterprojekt (allerede der bør man lige stoppe op en ekstra gang – det er til at tage hatten af for). Og det gør de simpelthen ved at sælge virksomheden  yders velsmagende og lækre desserter ‘to go’ på glas. Og hvis der er noget, jeg godt kan li’, så er det en dessert at nyde. Men den skal være god og smage af noget – den skal jo gerne være kalorierne værd, som man siger.

Om end prisen måske afskrækker lidt ved første øjekast, så bliver det altså gjort til skamme, når man tager første skefuld fra glasset. Det er simpelthen den rene smag af de rigtige ingredienser, konsistens og tilberedning. Her er der virkelig tale om en virksomhed, der har forstået det vigtige ved at kombinere lækre råvarer med veludført håndværk. Der er nogen, der har forstået, at den rigtige smag kan give en hel særlig oplevelse. Og jeg er bestemt ikke i tvivl om, at det ikke er en oplysning, jeg vil holde som min egen hemmelighed. For der må gerne være flere, der køber. De skulle jo gerne blive ved med at producere – så jeg kan blive ved med at købe dem, forstås.

På det helt faktuelle plan er det virksomheden bag er Dessert Café i Rørvig – og de har (nok ikke synderligt overraskende) også en hjemmeside.

Taler man om det vigtige igen – selve desserterne – er der forskellige varianter at vælge imellem, som det jo så oftest er tilfældet. Ved weekendens valg af desserter fik C en ckokolademousse-lignende sag kaldet “Chokoladedrøm” (og efter hans udsagn var det ikke et helt galt navn), og jeg fik en laber dessert med flødeskum, brændte mandler og moccasmag kaldet “Egoist”. Vi købte også en rabarbartrifili, som vi dog ikke nåede (!!) at spise – stadig til min store ærgrelse. Men, ved de to, vi trods alt nåede, var det tydeligt at smage, at der bl.a. var brugt den gode chokolade, og at alt var hjemmelavet. At der ikke var sparet på indholdet eller kvaliteten. Det emmer af, at der er brugt rigtig gode råvarer, som man også selv ville bruge i sine egne desserter. Og vi blev mætte. Der er bestemt en passende portion i glassene.

Og ja, jeg roser dem måske lige rigeligt. Men, det gør jeg altså kun, fordi jeg blev så glædeligt og positivt overrasket over, at en færdiglavet dessert kan være så god. Det var simpelthen en hæderlig og velsmagende dessert. Og jeg har spist min del af desserter gennem tiden, så ros til sådanne nogle labaner er ikke altid noget, jeg kaster om mig. Men altså, de her desserter ville jeg ikke være bleg for at servere for gæster, hvis tiden til det hjemmelavede traktement mangler. Og nå ja, så vil jeg ikke være bleg for at købe dem igen – og smage andre varianter -, når vi skal en tur i sommerhus igen.

Det er altså klart en lille selvforkælelse, der gør godt.

20160805_201945

20160805_201925 20160805_20202420160805_202054

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er også en af dem - en mor, der er træt!