Fra baby til barn

Restgrød fra morgenmaden

M er glad for mad. Og meget mad af gangen. Både morgen, middag og aften. Han har i en del måneder nu spist ret store portioner, med tydelig glæde. Om morgenen spiser han eksempelvis snildt den samme som en voksen person (og man tænker.. Hvor gemmer du alt det mad?! Den var aldrig gået for din mor!)

Vi laver typisk morgenrød af en dl havregryn eller flerkornsgrød og et par dl vand.. Det bliver altså til en god, fuldvoksen portion grød! Det er naturligvis slet ikke altid, han spiser det hele, men det er set. Så vi er næsten nødt til at lave den samme store portion grød hver gang – hvis nu den lille mand vågner op efter natten med appetit som en fuldvoksen mand. Og det er slet ikke til at regne ud, hvornår det sker.

Derfor hænder det jo også ind imellem, at vi står tilbage med op mod halvdelen af grøden tilbage. Og det er da bestemt ærgerligt! Så hvad gør man?

Man laver da vafler af grødresterne!

M er vild med at få sådan en vaffel i hånden som en formiddagssnack, når han vågner efter sin første lur. Den smager dejligt og er god blød for små gummer, der endnu ikke har mange tænder at tykke med. Og så er vaflerne jo ganske lette at lave!

Jeg blander typisk restgrøden med 1 æg, lidt mel og en skvis olie. Derudover giver jeg vaflerne lidt ekstra smag med eksempelvis kardemomme, vaniljepulver, mandelmel eller,  som i dag, kokosmel.

I dag skal vaflerne med på tur i klapvognen. M og jeg skal ud og købe fødselsdagsgave til en 1-års fødselsdag på søndag. Sådan en tur bliver kun hyggeligere af, at man kan få en lille snack undervejs. Det giver lidt ekstra tid, inden tålmodigheden over at skulle sidde stille i en klapvogn slipper op!

20160615_085410

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra baby til barn