Fælles barsel - farvel til de (ind imellem) langtrukne dage

Ferie over and out – og jeg er online igen!

SÅ er vi tilbage i det københavnske, efter et par uger rundt i landet. Og hvor har det altså bare været godt. Altså ferien, ikke nødvendigvis det at være tilbage! Vi har tilbragt halvdelen af tiden i det nordjyske med familie (jeg er vild med det!) og den resterende tid på Sjælland, i vores dejlige sommerhus nær Vig. Sommerhuset har været ubrugbart siden marts, da vi fandt vandskade og skimmel under gulvet i køkkenet. Shit. Det var ikke god dag, kan jeg oplyse! En skjult rørskade, en forsikringssag og en god omgang håndværkerarbejde senere har vi – her fire måneder senere – endelig gulv og køkken igen. Hvilket betyder, at vi nåede at bruge en uge af vores ferie i sommerhuset. Ellers var jeg bestemt blevet ked!

Vi havde i starten af min barsel planlagt, at vi ville spendere en del af foråret og sommeren i sommerhuset, ikke kun i weekenderne men også hverdage. Planen var, at C skulle køre frem og tilbage til job, imens jeg hyggede rundt i sommerhuset. That is, hvis vejret var godt. Men altså, den skæbnesvangre dag tilbage i marts satte en stopper for det. DYBT suk. I stedet satsede vi på at kunne bruge vores fælles barsel i sommerhuset. For da måtte sådan en omgang gulv- og køkkenrenovering da for længst være ovre. Men nej. Sådan gik det ikke!

Når det er en forsikringssag, er der jo (åbenbart) en del processer og evigheds korrespondance, der skal overstås. Derudover skal håndværkerne jo lige få tid til arbejdet. Og eftersom et helt nyt gulv og køkken var nødvendigt, skulle vi også selv i gang med udvælgelse og planlægning. Så der har været overraskende meget at få styr på – og ikke mindst, timet i forhold til hinanden.  Og husk lige her, at det er mit første ‘renovering’ af noget som helst, så ja, jeg var muligvis en anelse blåøjet i min vurdering af, hvad man kan nå hvornår og hvor hurtigt! Så da jeg tilbage i marts tænkte “Max en måned, så står sommerhuset klar igen”, lagde jeg allerede der op til at blive slemt skuffet!

MEN, nu har vi altså et sommerhus igen. Med både køkken og gulv. Og jeg er vild med det! Jeg har i løbet af ugen taget mig selv i blot at gå at kigge. Og køre hånden hen over køkkenets flader. Det er blevet så godt! Og at se M kravle rundt på et fint trægulv, i stedet for et (muligvis uhumsk) væg-til-væg tæppe er altså befriende.

Og aprospros M, så har han nydt sin ferie. Både i Nordjylland og i Vig. Jeg har virkelig nydt at se ham sammen med sin mormor, morfar, onkel, moster, vores venner, andre børn og på sin første (!) strandtur. Han har været så fin og nem at have med rundt. Og han er altså en lille selskabsgris! Og det har jo klart også været med til, at det virkelig har været hyggeligt at kunne have så mange dejlige små-aftaler og få set nogen af dem, man ikke ser så ofte. Det er jo det, bopæl i Kbh gør ved bekendtskaberne i Jylland.

Jeg troede egnetlig, at jeg ville savne at rejse. At komme væk fra DK og kunne sige, at vi ‘har fået noget ud af ferien’. Et eller andet sted gik jeg med tanken om, at det var nødvendigt at komme afsted for at få den følelse. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, jeg har før nydt en sommerferie kun i DK. Måske har det været fordi, at det at rejse er noget man bør gøre under en barsel. Sådan har jeg i hvert fald opfattet det tidligere hos en del af mine veninder. Og jeg har nok egentlig bare optaget den forestilling uden at tænke nærmere over det. Men med lidt ekstra udgifter til sommerhusrenovering (gulv i andre rum og dele af et nyt køkken) var der lidt lavvande på oplevelseskontoen herhjemme, og det at komme på en større eller mindre rejse var ikke umiddelbart muligt.

Så jeg frygtede ærlig talt lidt, at jeg ville være skuffet over, hvordan vores ferie ville blive brugt. Om jeg ville tænke, at der havde manglet noget. Men hvor er jeg glad for nu at kunne skrive, at det var helt og aldeles tåbeligt. For vi har haft det så godt. Helt seriøst. Det har været uger med nærhed, samvær og pleje af relationer. Jeg er fyldt op af gode dage og oplevelser. Hvor er jeg GLAD for, at vi har brugt ferien så fornuftigt! At jeg har nydt min ferie i DK i så stor en grad, at jeg ikke kunne have ønsket det anderledes. Hvor plat sådan en sætning end måtte lyde.

Og jeg har – mere eller mindre frivilligt – formået at være en hel del offline. Vi har i store dele af ferien befundet os i noget nær de sidste områder i DK, hvor der er ELENDIG netværksdækning. Vi taler den slags, hvor man knap kan sende en sms eller modtage et opkald. Facebook, Instagram og Snapchat var slet ikke på tale til at være en mulighed. Ej heller at lave et indlæg her. I hvert fald ikke uden at prikke faretruende til min ikke-eksisterende tålmodighed, når det kommer til elektronik og arbejdshastighed.

Der er jo også dem, der kun mener, at det er godt at være lidt offline engang imellem. At det ‘stresser’ at være tilgængelig hele tiden – hele tiden at være nødt til at tjekke et eller andet på mobilen. Men altså, jeg har det omvendt. Det stresser mig mere, at jeg ikke lige kan se, undersøge, tjekke, bestille eller andet fra min mobil. Det er jo blevet en del af mig, at sådan gør jeg. Og det ikke at forveksle med, at jeg sidder med telefonen fremme nonstop. For det sker ikke. Vi har eksempelvis en “regel” om, at telefonen skal væk, når vi er sammen med M. For os er det fint at have besluttet det. Så er det også lettere at forholde sig til. Dermed ikke sagt, at det er aldeles forbudt at finde telefonen frem. Det kan da af flere årsager blive nødvendigt. Men det er fint, at have den såkaldte regel som guideline. Så telefonen lægges væk. Altså.. Lige bortset fra, når der skal tages billeder. For billeder skal der til. Og kameraet fungerer jo heldigvis aldeles fremragende uden effektiv netværksdækning!

Så ja, selvom tristheden over en brugt ferie fylder ganske meget i dag, så er det i det mindste altid noget, at jeg er tilbage på normal netværksdækning!

20160725_145740

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fælles barsel - farvel til de (ind imellem) langtrukne dage